Söndag 18 oktober 2015


Då har vi avslutat utställnings säsongen för i år och den sista var i Sundsvall 10-11 oktober. Terrier utställning lördag i Njurundas ridhuset. Där debuterade lill killen Kirre i juniorklassen ( prick på dagen 10 månader gammal) och det med mer än godkänt av mig.Tåbbe flyttade jag upp i unghunds klassen för att jag skulle kunna ha möjlighet att ställa både Kirre & Tåbbe, Tåbbe är ju dock lite ung ( 15 månader, precis så han fick kliva upp i unghkl ) att tävla i där, men jag var nöjd med hans resultat. Sötaste Indra visade sig bra och domarens ord om hennes huvud löd. DU SKA VARA STOLT ÖVER HENNES HUVUD, FÖR DET ÄR MYCKET SÄLLAN MAN FÅR SE ETT SÅDANT FINT TIK HUVUD. Fixxa var inte riktigt i form så där var jag även nöjd med henne. Resultatet blev för domaren Monika Vikner-Stafberg

Norrstjärnans Kirre Juniorkl. 2a Exc + CK BH ( Bästa hane) 4a

Hunter Hawk Wonderfull Sea "Tåbbe" Unghkl. 1a Excellent

Norrstjärnans Indra Öppenkl. 3a Exc + CK

SE UCH Norrstjärnans Fixxa CHkl. 2a Exc + CK     

Resultatet på söndagens utställning i Mitt Norden utställning INT i Nordichallen, Sundsvall för domaren Karl Gunnar Stafberg. Här var jag också nöjd med mina hundars insats.

Norrstjärnans Kirre Junkl. 2a Exc + CK

Hunter Hawk Wonderfull Sea "Tåbbe" Unghkl. 1a Exc + CK BH ( Bästa hane ) 5a R-CERT

Norrstjärnans Indra Öppenkl. 2a Exc + CK BT ( Bästa tik) 3a R-CERT + R-CACIB

SE UCH Norrstjärnans Fixxa Chkl. 1a Exc + CK BT ( Bästa tik) 4a

En "Rozz" avkomma ställdes i unghunds klassen på söndagen och det var Jaques-Cartier "Ior" med matte/uppfödare Christina Wallerström, resultatet blev 3a med Excellent. Så 3 av "Rozzens" avkommer ställdes, Kirre, Indra & Ior och alla skötte sig fint.

Måste väl även få skryta då jag nu skriver om "Rozz" avkommer från Sundsvalls utställningen. Han har en avkomma, Torres som nu är drygt 6 månader och har varit på 3 valputställningar och blivit BIS VINNARE på ALLA 3 utställningarna!!!! Inte illa, ska bli spännande att få se utvecklingen på den killen..

Då vi åkte från Sundsvall på söndag så blev det ett stopp i Piteå för att lämna finaste Tåbbe till Petra & Christoffer. Tanken är att han ska var hos dom under vintern, men det för vi se om jag börjar längta för mkt efter trygga fina Tåbbe Trollis. Nu går jag bara och väntar å längtar efter att "dom rätta" tikarna ska börja löpa så vi för hoppningsvis får lite "smått" i valp lådan under vintern...


Zolo och Tiili busar

Onsdag 15 juli


Jag har börja göra egna mapp ar till alla hundarna, men har ännu en del kvar att göra på dom. Kommer uppdatera dom allt eftersom. Vi har hunnit vara på några utställningar och hundarnas resultaten är skrivna under mappen resultat så man kan gå in på den och titta för den som är intresserad. Vi planerar valpkullar, än är det bara en kull som är helt bestämd, men ett par till kullar kommer det bli och det lägger vi ut längre fram då allt är klart.

Skörden från 5 juli på Terrier utställning i Drängsmark.

RussellTuvans Han Solo "Zolo" CERT i Drängsmark NAT Terrier utställning 5 juli En mycket trött kille efter 2 dagars utställning

Rosett skörden från Sjulnäs INT utställning 4 juli...

Norrstjärnans Kirre 6 månader i Gällivare INT utställning där han blev BIR i valpklassen

Norrstjärnans Kirre i Vännäs NAT på sin första utställning, där blev han BIR...... Både Kirre och Bertil mycket trötta

Blev ingen stå bild då det var en mycket trött Hunter Hawk "TÅBBE" Wonderfull Sea då han varit på utställning en hel dag och knep CERT BIM så nöjd med han och även de andra som jag ställde....

Onsdag 27 maj 2015


Här är vi igång nu med vilt spårningen och dom är så duktiga. Indra går jag EFTERSÖK med och vi har förra veckan avslutat STEG1 och börjat på STEG2 hon är en duktig och noggrann spårare så det är jätte roligt att jobba med henne. Tiili, Tåbbe och lille Kirre har jag spårat med hemma och det ser ut som om jag kan göra anlagsprov med Tiili snart. Hon tar vinklar, blod uppehållet jätte bra och hon storm trivs att spåra. Alla tikarna har nu löpt som på ett pärlband, Fixxa är nu sist ut och är i höglöpen, ska bli skönt då den delen är avslutad och bort gjord innan sommaren. Var i Sjulnäs på Nationell utställning för ett par veckor sen, där ställde jag Fixxa, Indra, Tiili & Tåbbe, alla skötte sig fint och fick bra placeringar. Mest stolt är jag väl över att "Tåbbe" som var drygt 10 månader blev bästa hane med CERT och dessutom är han släthårig. I dag står det överst på listan att trimma Zvinto & Kirre så det är bara att ta tag i det.

Tåbbe & Jezzy

Zvinto & Aatos valparna

K-valparnas första träff med en bit rävskinn det var väl uppskattat av dom

Kirre har lagt upp huvudet på Jezzy för att vila en stund

Indra tyckte också det var skönt att vara i hagen en stund

"Tåbbe" tyckte det var skönt att kunna vara ute en stund under dagen då det äntligen var lite varmare

K-valparna 5 veckor ute för första gången

Tiili och Lilla Jezzy

Så har snön kommit Tiili, Tåbbe & Jezzy kämpar sig fram

Mitt i tunnel leken blev ena valpen hungrig så då blev det för Fixxa att ge tisse åt henne

Torsdag 8 Januari 2015


Då är vi inne på ett nytt år, så får vi se vad detta år ska kunna ge för något i hund väg för kenneln. Då jag ser tillbaka på 2014 så började det inte bra, den ena smällen efter den andra kom. Flera tunga och inte lätta besluts tog. Men man är ju tvungen att göra det, men för mig är det huvudsaken att de hundarna har det bra och att de vuxna hundarna som jag släppte i väg har fått toppen fina hem.

De ljusa och fina stunder som kom under 2014 de var ju meriterna och super fina resultaten som kom en efter en på de hundar som jag då hade kvar.

Stridsvagnen "Rozz" blev ju både Svensk & Finsk utställnings champion sen visade han ett stort intresse i konst grytet. Där kommer jag försöka att meritera han på försommaren.

Våran Lillebarnet egen uppfödda Fixxa blev Svensk utställnings champion i juli. I Finland fick hon nöja sig med Reserv - CACIB men vi kommer ställa henne och hoppas på att få henne till Finsk champion i år. Även hon visade stort intresse för grytet då vi var och provade en helg i fjol så det är något som vi hoppas på att ska få meritera henne i det under försommaren.

Så har vi våran egen uppfödda Lilla jäntan Indra ( dotter till Rozz ) som visade sig fint i ringen som junior, med Reserv-CERT på ett par utställningar även i Finland fick hon sig Reserv-cert så henne ska det bliv riktigt spännande att ställa i år då hon är ung hund. Sen visar hon sig vara en super spår noga tjej då hon 1 november gick viltspårsprov i anlagsklassen och fick godkänt så hon ska fortsättas att meriteras i viltspåret. Sen köpte vi in en släthårig trefärgad tikvalp i somras från Norrtälje som heter Tiili och har hunnit bli 9 månader nu.

Tåbbe en vit & tan färgad släthårig kille kom till oss i September från Norge, han har hunnit bli 6 månader.

Sen har vi våran egen uppfödda Jezzy,4 månader som vi sparat från Betzy & Elton kullen. Hon har en underbart mörk och fin tan färg med ett fantastiskt fint huvud. 

Måste väl erkänna att det kommer bli otroligt spännande att få se dessa unga hur dom kommer utvecklas och vad som blir från dom.

Fixxa & Rozz valpar har hunnit bli 4 veckor, dom har börja äta köttfärs, avmaskat en gång, klippt klona. Dom har redan hunnit klättra ut ur valplådan och ibland klättrar dom även in tillbaka dit. Fixxa är super fin mamma och dom här veckorna har gått så bra. Ska försöka få Bertil till att hjälpa att ta stå bilder på dom, så ska jag lägga ut dom. 

Nu väntar vi spänt på att Zvinto ska valpa där finaste Aatos från Finland är pappa, det ska bli intressant vad som blir. Som vanligt så ska jag ha kvar en valp då jag tar en kull och tanken är en tikvalp för att fortsätta på Zvinto linjen.

K-kullen 4 veckor

Måndag 1 December 2014


Då har vi gått in i december och jag börjar vänta lite spänt på vad Fixxa 😘 Rozz kommer ge för valpar. Magen växer på henne såååå fint, hon har mått bra än så länge under dräktigheten. Man ser att dräktigheten tagit ner på hennes fart lite grann. Vi har ju förmånen att få ha ett "extra barn" på veckorna fram till jul, då Jonizas ( Molly) matte å husse jobbar om dagarna, så Jezzy å hon har mycket skoj tillsammans då hon är här. Jag letar aktiv familj till vuxen fart fylld tik. så om det är någon lämplig som tro sig att ha plats för en envis dam så får ni gärna höra av er, men det är ingen tjej som vill "dra fötterna efter sig" då hon är ett riktigt krutpaket. Med rätt person/familj så är hon en helt go och underbar tjej ....  Är kanon fint i skogen nu så det blir långa turer med hundarna och så dom gillar när vi tar oss fram över allt. Jul stöket är i full gång även hos oss.

Tiili och Jezzy...... oj oj lilla Jezzy så din blick påminner om din mamma då hon var valp

Lördag 22 november 2014


Betzy's valpar har hunnit bli 11 veckor och flyttade till sina familjer då dom var 9 veckor gamla. En mycket jämn och fin kull, lilla Jezzy ska vara kvar på kenneln.Våran finaste Norrstjärnans Indra har gått ett godkänt super bra viltspårs prov i anlagsklassen, har även varit och ögonlyst & patella kontrollerat henne. Vi väntar valpar i december om allt går som det ska. Har en tik som vi söker ny familj till.

Goa Tåbbe och Lilla Jezzy

Betzy å bäbberna 14 dagar gamla

Kennelns släthåriga nyförvärv finaste Tåbbe..... som kommer från kennel Hunter Hawks i Norge

Betzy har här 9 dagar kvar till valpningen.

Våran "Rozz" SE UCH FI UCH Zoli-Dares Dazzling Daffodil blev BIR på Överkalix NAT utställning 23/8 (fotograf Marina Edin)

Min Fixxa och hennes kullbror Faith ( dom är de 2 sista till höger) ingick i Legos (deras pappas, det är han som står först till vänster) avelsgrupp 23/8 på Överkalix NAT utställning Legos avelsgrupp fick HP och blev sen BIS 2a på utställningen. (fotograf Marina Edin)

Nu börjar magen blir rund på Betzy ( vecka 7)

Betzy med sin lillagoamage

Måndag 18 augusti


Konst grytträningen i Fällfors gick över förväntan för både Rozz och Fixxa som vi var på hela förra helgen. Mycket intressant att se hur dom utvecklades fort och under dom där 3 dagarna. Har ju inte varit i gryt med dom förut. Så till våren ska jag åka och träna några gånger så hoppas jag därefter kunna avlägga grytprov med dom två... Har börja jobba igen efter 2½ veckas semester, måste ju spara lite dagar så man har till resten av året då det kan behöva vara ledig nån dag här och där, då något i hundens tecken står på agendan.I övrigt händer det inte så mycket nytt. Nu när det blivit svalare så tycker hundarna att det är skönt att vara igång på våra långa skogsturer igen. I veckan blir det att trimma och putsa deras pälsar för till helgen är det Nationell utställning i Överkalix som vi ska till. I övrigt är det Betzy och hennes dräktighet som är i fokus, det är bara drygt 2 veckor kvar innan små hjärtebarnen föds....

Betzy går gärna å lägger sig och vila i soffan då tillfället ges. Magen har börja bli lite rund nu, bara 2½ vecka kvar har hon.

När husse "puffardunkudden" så är Betzy snabbt där också för att vila

Onsdag 6 augusti 2014

Har inte uppdaterat hs på många månader. Har nu semester ( 2½vecka ) och skulle hinna göra en hel del där hemma. Men när det nu har varit så fantastiskt fint väder så har vi i stället varit i stugan. Där hundarna kunnat bada och svalka sig. På hundsidan har det hänt lite grann, sen jag skrev sist. En liten släthårig trefärgad tjej från Norrtälje har flyttat in till oss i juni hon heter Tiili och har hunnit bli drygt 4 månade. Har varit på en del utställningar under sommaren och får nog säga att det har gått bra för våra hundar i ringarna fram tills nu i alla fall. Har anmält till Överkalix utställningen som går i slutet av augusti. Där efter har jag inte planerat in några utställningar, då jag förhoppningsvis ska få smått i valplådan i september ( ser så ut iaf på "gummans" mage).Till helgen ,fredag - söndag ska vi åka och prova på konstgryt med Rozz och Fixxa i Skellefteå. Ska bli kul att få se vad dom kommer tycka om det. Indra har gen fått en egen liten mapp. Då är det Tiilis mapp kvar att göra

Tiili ute vid stugan

Lilla Tiili 4 månader badar, vid stugan

Kennelns första egen uppfödda champion, Norrstjärnans Fixxa blev Svensk utställnings champion i Sjulnäs för domare. Dodo Sandahl

Långfredag 18 April 2014

Här har hänt lite grann de sista veckorna. Myzan och Hero har vi hittat nya hem åt och det känns jätte skönt. Är glad för deras skull fast det svider lite i mig.Men det är så här det är att vara uppfödare ibland måste man släppa iväg hundar fast man skulle vilja ha dom kvar. Det som är viktigaste är att dom har fått bra familjer att bo hos. Så här har vi "bara" 3 hundar just nu. Hoppas på att få in nytt blod i kenneln och det ska ju bli spännande. Förra helgen åkte vi iväg till Sundsvall på lördag morgon då jag kom från jobbet. Årets första utställning skulle det bli för oss på söndagen (13/4) både Rozz och Fixxa skulle debutera i öppenklassen då dom nu är fyllda 2år. Så skulle vi även få träffa Therese och Markus med deras fina släthåriga jr hane Birk som jag sett fram mot att få träffa. Vilken härlig kille Birk är, skulle behöva finnas flera jrt som Birk. Vilken glädje charm den killen har och ett fantastiskt underbart temperament och så är han SLÄTHÅRIG. Utställningen gick super bra Rozz blev klassvinnare i öppenklassen och blev sen BÄSTA hane med CERT och då han har 2 cert sen tidigare och nu är fyllda 2år och tar sitt 3e cert så blev han även
SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION. Våran lilla Fixxa fick excellent är även nöjd med det. Båda hundarna fick jätte fina kritiker. Indra var med till Sundsvall hade tänkt anmäla henne till valpklassen då hon är 7 månader men hon fick bara följa med för att få socialisera sig lite med lite liv utanför hemmet. Så i maj i Sjulnäs ska hon få göra premiär i valpklassen, ska bli spännande att få se hur det ska gå då och sen få följa hennes utveckling..... Jag har börjat en valpkurs med henne på Kalix kennelklubb som hon verkar trivas med. Det är en mycket trött tjej då vi åker där i från.

Rozz blev bästa hanen i Sundsvall 13 april med Cert, Bim och blev även Svensk utställnings champion = SE UCH för domaren Pirjo Hjelm, Finland

Rozz championat rossett

Våran lillkille "Rozz"

Våran "lillajäntan" Norrstjärnans Indra 6½ månad......

Lilljäntan

16 Februari 2014

Har inte uppdaterat hemsidan på så länge. Det är så mycket som har hänt under hösten och början av 2014 fortsatte också i motvind..... Nu är det bara att ta nya tag för att trampa vidare....

 Hero har jag tänkt sälja men han har satt sitt spår i våra hjärtan så han är ännu kvar. Han kommer inte bli någon snygging men han har ett så underbart stort hjärta och temperament som väger riktigt tungt för mig. Han är till salu till någon där han passar in då han är en kille med motor som ändå kan konsten att koppla av.....

Lilla Indra sparade vi från höst kullen av Myzan & Rozz de andra syskonen flyttade till sina familjer då dom var 9 veckor. Hon blir 6 månader i mars och även hon är till salu ....

Vi parade våran Betzy i december med snygge Elton men tyvärr inga valpar. Kommer troligen göra om parning mellan dom vid kommande löp ev. väntar vi till näst kommande har inget bestämt ......

Flera av våra hundar har vi tagit DNA prover på för Primär Lince Luxation = PLL och alla har CLEAR = Fria. Vilket var ett så underbart besked för oss att få, då denna ögonsjukdom är så fruktansvärt smärtande för hundarna....

Zingo har varit och förnyat ögonlysningen (5 februari) med fint resultatet UA = utan anmärkning....

Little Bloopers Stingo "Zingo" (lånad bild )

Zoli-Dares Dazzling Daffodil "Rozz" (lånad bild)

Norrstjärnans Fixxa (lånad bild)

Norrstjärnans Exxa "Myzan" (lånad bild)

Norrstjärnans Hero

Söndag 7 april 2013

Valparna har i dag blivit 4 veckor och dom har fått flytta ner till köket från vårat sovrum nu under veckan. Dom första nätterna fick dom följa med upp och sova i vårat sovrum. Inatt har dom fått stanna nere i köket. Första avmaskningen är gjord och dom har börja få smaka på lite köttfärs två gånger om dagen. Korta stunder är dom ute på golvet och gå på upptäcktsfärd. I går i det jättefina soliga vädret tog jag ut trimbordet och trimma lilla söta Fixxa men oj så fin hon är under den tjocka pälsen, det blev en helt ny hund. Hon ser inte så pjåkig ut exteriört om jag nu får tycka nått.... Hon är ju dessutom husses "Lille barnet" som han kallar henne. Hon blir ju stora tjejen på tisdag då hon nämligen blir ett år. Till veckan blir det att ringa och boka tid på Öjebyns djursjukhus för ögon & patella (knä) kontrollering av henne. Brukar låta kolla hälsostatusen på mina hundar ganska snart efter det att dom blivit året. Peppar peppar än har jag inte haft en enda som har haft nån defekt på varken ögonen eller patellan.Så jag hoppas ju givetvis på vårat "Lille barnet" inte heller ska ha nå fel.

Mamma Zvinto med valparna.....

Hane 4 veckor

Tik2 4 veckor

Tik1 4 veckor

Rozz har precis blivit 1 år

Snygg killen!!

Zvinto med sina småttingar

Från vänster, Tik2, Hane, Tik1

14 Mars 2013

Valparna har kommit. Det var 3 killar & 2 tjejer, men tyvärr var två av killarna döfödda. Men Zvinto mår bra, även valparna. Dom äter och ökar så fint i vikt. Igår fyllde våran lillkille "Rozz-Tozz" 1 år, han bjöd sina "hundsyskon" på varmkorv å bröd. Sen blev det bulla till dom!! Idag ska jag åka iväg till Öjebyns djursjukhus för att kontrollera ögonen & patellan på Rozz....Åker förbi till Petra & Zingo på skolan i Öjebyn med hundfoder till "storkillen .......

3 Mars 2013

Förra helgen var sista turen för Zvinto ut till stugan innan valpningen. Hennes mage har under den här veckan vuxit och blivit SÅ stor. Hon är pigg och allert trots den tunga magen. Följer så gärna med på turerna (fast dom turerna hon är med på har jag fått korta ner) Det är en dryg vecka tills hon har tiden ute. Hon sover med oss i sovrummet i sängen. Hör henne hoppa ner om natten bökar och krafsar om i valplådan som står klar åt henne tills det är dax...... Sportlov har det varit i veckan och vi har då haft hemma Petra & Zingo. Men i em så tar dom bussen igen till skolan i Öjebyn igen. Zolo har flyttat till en familj på prov. Från dag1 så hade han vunnit hela familjens hjärta. Är så glad för hans skull att det funkar och att dom trivs tillsammans. Han har en schäfertik vid namnet Fixa som han bor med och hon är 11 år.....

Zvintos valpmagen växer å växer..... Här är det en bild då det är 2 veckor kvar till valpning

Myzan & Rozz busar på isen utanför stugan

Zvinto på en promenad ute på isen... Nu är det bara 2 veckor kvar till valpningen.....

Russell Tuvans Han Solo "Zolo" nytrimmad och fin innan han flyttade till sin nya familj.....

Myzan nytrimmad.....

Min stora kärlek.......

Betzy

Rozz

Fina Rozz

11 Januari 2013

Så har vi kommit in i det nya året. Här händer det inte så mycket förutom att nästan alla tikarna nu löper. Zvinto är nu parad med min fina släthåriga kille. Så förhoppningsvis blir det smått i valplådan i mars. Betzy & Zolo har följt med Petra till skolan i veckan. Dom ville ha några frivilliga trimhundar och det passade ju bra att ta med dom då.

Rozz killen!!

Den goaste & bästa russell. "Zingo" så klart!!

27 December 2012

Jaha, då börjar året lida mot sitt slut och jag är nöjd med detta hund år. Ser nu fram mot 2013 och få se vad det nya året ska ge för något..... Var ner på utställnngen i Älvsjö, Stockholm 14-15 december och där gjorde min fina "Rozz" Zoli-Dares Dazzling Daffodil debut i junior ringen.
Han var bara 9 månader & 3 dagar då han dansade in i ringen. 17 junior killar var anmälda, men tror att det var bara 15 som kom.
Rozz var en av de 6 killar som fick excellent..... Är såååå stolt och nöjd med hans insats och han skötte sig ju såååå fint i ringen.... Är såååå glad att få ha denna kille i mina ägo.
Ska bli riktigt spännande att få se hur det ska gå för både han och lilla "skatungen" Fixxa i både viltspåren & i utställnings ringen till våren/sommaren...... Fixxa löper så jag räknar med att det kommer vara full manskör hära under nyår och veckan efter då hon är i höglöpen... Nå väl det är ju över gående . Räknar med att de andra tjejerna nu kommer oxå komma igång med löpen allt eftersom......

Kom ett jätte fint jul kort från Finland av Anne Hyvärinen på finaste Faith.... Tack, Anne & Sami

Min älskling......

Mitt goa flicke barn "Myzan"

Zingos rosetter i från oktober utställningen i Sundsvall

Min högt älskade Little Bloopers Stingo " Zingo" gick och knep CERT, CACIB & BIR i Sundsvall på INT utställningen i Oktober Inte dåligt då man är släthårig och kommer sig ändå längst fram..... Men är man snygg så är man......

23 September 2012


Har varit slarvig med uppdateringen av hemsidan 😥 Men det har varit ganska mycket kring jobb, hundar och valpar. Så tiden har inte riktigt funnis för hs.....Då jag jobbar mycket (periodvis har jag 12-14 timmars jobbar dygn) så finns det bara tid för mina hundar och valpar på kvällarna det far i väg en 4 timmar varje kväll för att motionera och hålla igång alla klimparna.... Men är såååå nöjd då jag gjort dom och vet att dom är nöjda och glada! Helgerna har gått åt till att aktivera alla våra hjärtan då jag gått av på lördag morgon från jobbet!! Agillity banan har jag besökt några gånger med hundarna på brukshundsklubben, vilket har varit mycket uppskattat av dom och duktiga är dom oxå Jag har hunnit trycka in 3 utställningar ( 3 helger på raken 😀 ) för "våra" valpar och där har dom visat sig från bästa sidan!! Är MYCKET nöjd med deras resultat..... Petra & Zingo går hundlinjen på Grans i Öjebyn. Där har dom blivit på hoppad och bitna av en mastiff 😠 Petras hand har börja åh läka men Zingo är inte riktigt helt återställd ännu...... Tiden får läka såren..... Men det tycks ta sin tid, men han är ändå så jäkla glad och possitiv som han alltid har varit till allt och alla.... Stugan har vi inte varit ut till mer än ett par helger sen semestern i juli 😥 
Vi har kvar en fin hanvalp som är till salu och behöver komma till ett eget hem där han får mera egen tid . Gonco har flyttat till en familj i Jokkmokk där det redan finns en jätte fin hund i familjen vid namnet Qiller av rasen schäfer..... Lill killen Gambler (som vi kallade Gemme) har flyttat till en barnfamilj där tror jag han ska passa perfekt...Får se då Fixxa's mapp blir gjord, det ska bli under hösten iaf..... Det behöver även uppdateringar lite här och där under dom flesta flikarna....
SÖKER ETT NYTT HEM TILL VUXEN TIK.... (VillINTE bo med någon annan tik) ÄR DET NÅGON SOM VILL HA EN FÖLJESLAGARE PÅ SINA DAGLIGA PROMENADER KANSKE HON SKULLE PASSA IN HOS NÅN PIGG PENSIONÄR.....
SÖKER ÄVEN ETT NYTT HEM TILL VUXEN HANE I KALIX MED OMNEJD. HAN ÄLSKAR ALLT OCH ALLA.....
Ring för mera info om tiken,hanen & valpen......

Det hära damp ner i postlådan här om dagarna.... Hade glömt bort att vi skulle få ett diplom ;) "Zingo" Little Bloopers Stingo och jag gick i våras Eftersöks utbildning steg1.... Hoppas på att nästa vår kunna gå steg2!!

Zoli-Dares Dazzling Daffodil BIS-1 på Övre Norra Terrierklubbens utställning 25 Augusti.......

Våran "Rozz" andra utställning..... på Övre Norra Terrierklubbens utställning 25/8 Fick BIR..... "lillsyrran ;)" Fixxa har vi ingen bild på men hon blev 2a bästa tikvalp av 5 fina tjejer.....

Våran fina Norrstjärnans Fixxa HP,BIM på sin första utställning KALIX LKK 18 Augusti-12

"Myzan" Norrstjärnans Exxa BIS-4 i valpkl.II KALIX LKK..... 18 Augusti-12

"Rozz" Zoli-Dares Dazzling Daffodil BIS-3 valpkl.1 KALIX LKK 18 Augusti -12 Hans första utställning.....

Russell Tuvans Han Solo

Våran söta tjej "Fixxa" Norrstjärnans Fixxa!!

Husse monterar upp hampa räck runt alltan på bryggan ute i stugan!

Stora och lilla syster vilar tillsammans!!

"Rozz" Zoli-Dares Dazzling Daffodil nästan 4 månader och såååå fint utvecklad!!

JULI


19 Juli

Usch vad semestern går fort 😮 Alldelens för fort 😥 
Har haft några fina soliga dagar, men idag är det mulet och inte så varmt.... Har varit med Axxa,Zingo,Zvinto & Myzan på  en lång prommis på morgonen! Har sytt en del hundhalsband under semestern (haha det är väl då jag kan få mig lite tid till det) Betzy har börja löpa så nu kommer nog de andra tikarna oxå komma igång med löpen (hoppas det iaf så är det överstökat) Zingo fick Excellent och blev bästa öppenklasshane på Sjulsnäs utställningen i lördags!! Här händer det inte så mycket i övrigt.....

9 Juli -12
 
Börjar första semester dagen med att befinna mig hos veterinären kl. 8.30 😉 för att vaccinera valparna med 12 veckors vaccin. Faith gjordes det ombesiktning på eftersom han kommer flytta till sin matte på torsdag! Det känns bra att han nu får en egen matte och får den mer tiden som han är värd som valp 😎 Finns nu 3 hannar kvar till försäljning Frigge, Gonco & lille mannen Gambler!!

7 Juli 2012


Går på semester på måndag  Såååå sköööönnnntt det ska bli med 3 veckor  Var förra söndagen till Gällivare på utställningen. Myzan hade precis gått i höglöpen inte kul med en snurrig löpande tik och en ännu virrigare hane som ville ha fullständig koll på Myzan och de andra ställande hanarna bredvid Myzan.... Myzan gick juniorklassen och blev bästa junior och fick CK  Så stolt är jag över hennes resutlat 😲  Zvinto gick i öppenklassen och fick Excellent 🙂även Zingo fick  Excellen 😉 Fliza har fått en ägare och Faith är oxå bokad.. Så skönt för dom att få flytta och få mera av egen tid  Lilla fina Gambler var bokad och skulle vara kvar hos oss till 16 juli då hon skulle gå på semester. Men nu blev det inte så pga sjukdom 😥 Det var ju synd, tror han skulle ha passat den nya ägare så fint...... Så han är nu till salu.... Våran lill kille Zoli-Dares Dazzling Daffodil "Rozz" pappa har åter igen fått en ny titel NO J HI CH. Han är den första jack russell terriern som blir norsk gryt champion. SÅ fantastiskt bra jobbat så nu får han titulera sig som 😎

 J SE UCH NO UCH  NO J HI CH
finaste
Vitsuddens Tjatte
 😘 😘 😘

Norrstjärnans Gambler var bokad men pga sjukdom så finns han nu till salu igen...

Bus bus i massor!

Petra & Gambler

Solo som lekfarbror med valparna

Söndag 17 Juni 2012

Har varit en dag här i veckan och gått viltspår med Zingo, Solo & Myzan... Sen gjorde jag ett kort klövsläp spår till lille Rozz i långgräs och buskar. Han spårade så duktigt och var så stolt och glad att få bära fram älgklöven!! Alla hundarna spårade super duktigt!!! Lilla Norrstjärnans Godiz flyttade till sin nya familj i Pajala i fredags. I går (lördag) åkte vi iväg 04.30 på morgonen mot Vännäs utställningen för att ställa Zingo & Myzan 😲 Kanon väder hade vi, sol med lite fläktande vindar. Helt perfekt väder var var det.....Myzan gjorde debut i junior ringen då hon precis har fyllt 9 månader..... Hon skötte sig galant våran goa skockertopp 🤩 8 fina tikar var det som konkurrerade i hennes klass och hon blev 2a bästa tik med excellent  och fick en jätte fin kritik på henne 😀..... Är super nöjd 😲 Våran prins Zingo var lika duktig som alltid till att visa upp sig  4 snygga killar konkurrerade i öppenklassen och mitt älskade hjärta dansade fram i ringen och blev 2a bästa hanne med excellent  och även han precis som dottern Myzan fick en fantastiskt fin kritik 🤩 Är så nöjd med min killen.... Nu laddar vi inför Gällivare utställningen i Juli
😲😉

Norrstjärnans Godiz har nu flyttat till sin nya familj!

Med sig fick Godiz den här superfina matskål med hennes namn på!!

Det här halsbandet sydde jag till Godiz! Svart nylonband med röd/gult band & rött flecce foder!

Min stora kärlek ;- Ligger å vilar...

Zingo bär fram älgklöven efter ett jätte fint spårande med 2 vinklar 2 bloduppehåll..... Med en MASSA irriternade mygg !!!

Lille Rozz 3 månader bär fram älgklöven efter att ha spårat ett klövsläp...... Han va super duktig

Stolt bär Solo älgklöven,efter ett lyckat spårande

Petra & Solo..... Han har blivit nybadad!!

Rozz & Faith

5 Juni 2012

Igår var jag till veterinären med valparna för besiktning,chippning & vaccinering alla fick UA... Myzan & Rozz fick sina pass och Rozz fick även 12 veckors vaccinen ;) Nu har Petras skola slutat så jag var och hämta henne & Solo från Öjebyn..... OCH ALLA hennes kläder och övriga ägodelar som hon har haft under skol året!!
Bilen blev SMOCK FULL!! Hade med mig 3 av valparna då jag åkte till Öjebyn. Några av Petras lärare kom där jag rastade valparna. Dom tycker att Petra har en sån fin och väluppfostrad jack russell terrier 🙂....... Det var ju mkt trevligt att höra det från lärare 😎
Lilla söta sockervadden Norrstjärnans Gilda har nu lämnat boet och fått en egen liten familj i Skellefteå. Där får hon tampas med schäfer tiken Saga. Norrstjärnans Godiz är bokad och flyttar inom ett par veckor 😉 Får se vad jag syr för färger till hennes halsband & koppel 😲 Söker en seriöst intresserad halvfoder värd till hanvalp,bör vara intresserad av utställning och  någon annan aktivitet (gärna viltspår) Vid intresse ring eller maila. Under söndagen så satt vi upp stängslet till hundhagen. Den är ca. 11x14 meter   Zingo,Axxa & Myzan gjorde premiär..... Axxa lullade bara på och kolla lite, men Zingo & Myzan hade både höga & långa glädje skutt 😀 Hade kunnat tro att det var korna som släpptes ut på sommar betet så glada var dom 😲 Rozz pappa Vitsuddens Tjatte blev i helgen NO UCH så där ökade han på ytterligare med en titel.....

Det hära halsbandet & kopplet sydde jag till Norrstjärnans Gilda då hon skulle flytta till sin nya familj i Skellefteå! Varje valp syr jag ett litet halsband till som den kan ha den första tiden!

Den hära fina matskålen med valpens namn på följer med då den flyttar till sin nya familj!

Valp killarna får mörka matskålar med sitt namn på, med sig då de flyttar!!

Söndag 27 Maj 2012

Valparna är i morgon 7 veckor..... Så fort tiden har gått sen dom föddes, dom börjar bli riktigt fina små valpar. Med äkta terrier humör! Dom har de sista dagarna kunnat vara ute en längre stund då vädret har varit så fint. Torsdag fick vi hem våran nya stjärna Zoli-Dares Dazzling Daffodil som kommer lyssna till Rozz. En snygg liten kille med mycke skinn på näsan 😲 Rozz kommer att få en egen liten mapp här framöver  Han har varit med på båt tur ut till stugan från igår till i dag på em..... Det har varit härligt väder. Petra har skött valpar och mammorna meddans vi var till stugan. Har varit på en skogs tur med hundarna. Betzy har jag börja ta med på långa skogsturen på kvällen, hon har såååå kolosalt mycke mjölk i juvret.... Axxa har lite mindre mjölk nu till sina små valpisar!!

Petra blev attakerad av valparna ;)

Axxas valpar! Första dagen som det var så varmt så valparna kunde vara ute ett par timmar!!

Betzy och hennes valpar

Lördag 19 Maj 2012

Här händer det mycket just nu... Går eftersöks kurs & viltspårskurs med Zingo.. Han är en SUPER duktig kille!! Har hämtat hem lilla UNDERBARA Zoli-Dares Trick Or Treat "Zvinto" förra söndag..... Har samägt henne med hennes uppfödaren Annika som nu har haft sin FINA kull efter henne, så nu ägs "Zvinto" helt av oss.... Men hoppas på fortsatt samarbete fram över!! Dom andra hundarna tog emot Zvinto som om hom aldrig skulle ha varit borta i från familjen/flocken. (vilket hon har varit, 7 månader)Valparna växer och börjar bli riktigt DUKTIGA små hulliganer  Vilket jag trivs med...... 😎 Valparna har nu hunnits avmaskas 2a gången.... Dom har ett härligt temperament båda kullarna!! Dom äter köttfärs & blött valpfoder 3 ggr/dag.... Valp mammorna har ännu riktigt bra med smuttemjölk i tissarna!  I dag har vi varit på utställning i Piteå med Zingo & Myzan. Fick äran att ställa Norrstjärnans Dextrosol "Dex" 😉i junkl. Fina Dex fick EXELLENT 😀...... GRATTIS Tuula till eran fina kille.... Våran Norrstjärnans Exxa blev BIR valp  Min underbara Little Bloopers Stingo 😘 blev bästa öppenkl. hane 😮 INTE illa pinkat av en släthårig jrt 😲 Men rätt domare, så ser dom att även en SLÄTHÅRIG jrt oxå är exteriört snygg. Han slutade till sist med att bli 2a bästa hane i konkurrans klassen och fick R-CERT 🤩 ..... Hanen som tog hem CERT & BIR  (Top Fuel's M Hellner "Allan" har samma pappa som Axxas nuvarande valpar) 

Norrstjärnans Exxa "Myzan" 8 månader blev BIR-valp i Piteå på utställningen 19-5...... mitt hjärte barn!!

Min älskade släthåriga kille Little Bloopers Stingo "Zingo" blev 2a bästa hane med R-CERT i Piteå 19/5.......

Norrstjärnans Fixxa 4 ½ vecka!!

Söndag 6 Maj 2012

Valparna blir 4 veckor i morgon. Oj vad tiden gått fort.... Det har blivit full fart i valplådorna, det är så himmla härligt att se hur de utvecklas hela tiden nu. För det är bara från en timme till nästa som man ser så stor skillnad på deras utveckling... Dom har blivit avmaskade i början av veckan. När dom var 3 ½ vecka så fick dom börja smaka på köttfärs vilken har varit väl uppskattat av dom. Så nu får dom det varje dag! Betzys valpar har flyttat ner under dagarna men fortsätter att sova med oss i sovrummet på natten..... Har börja eftersöks kurs med Zingo, det har bara varit en spårträff och det var i fredags och han var jätte duktig att gå efter blod spåret där det var dradet älgklöv.... Så vi får då se hur duktiga vi är i fortsättningen, kanska vi kan göra provet då kursen avslutas. Den kommer vara 5 spår tillfällen under kursen 🤩
I går (lördag) var jag till Piteå på Övre Norra Terrierklubbens utställning med Zingo & Myzan. Var mycket nöjd med deras resultat 😲 Myzan fick HP & BIR i sin klass  Zingo blev 2a bästa i sin klass och fick Exellent + CK, slutade sen som
3e bästa hane
🤩🙃 
Så Axxa & Zingo har gett mig en lovande valp i från Axxas förra kull 😀 
Jag får hoppas att det håller i sig då hon vuxit färdigt 😀 
Sen blev Top Fuel's M Hellner "Allan" bästa junior med Exellent + CK och slutade som bästa hane med CERT & BIR 😀 Allan & Axxa's nuvarande kull (F-kullen) har samma pappa,Saltisgårdens Lionheart (Så dom är halvsyskon)
Så kanske det finns hopp om att nån valp i från Axxas kull kan bli lovande 😉
Snart kommer vi att få tillökning i hundfamiljen. Ska åka ner och hämta Zvinto nu när hennes valpar blir 8 veckor och med mig då följer en av hennes söner Zoli-Dares Dazzling Daffodil som oxå kommer att bo med oss. Ska bli spännande att få följa hans utvecklig.... Han gillade rådjursklöven och även rävsvansen när Annika provade valparna på det 😲 Det kan nog bli en bra arbetsmaskin av han.... Vilket jag strävar efter att ha. Sen ser han bra ut oxå exteriört, vilket det även är ett STORT +.....

Zoli-Dares Dazzling Daffodil 7½ vecka gammal med en rådjurs klöv.... Duktig kille ;)

Russell Tuvans Han Solo var hem under helgen och hälsa på!! Självklart så blev det långa skogsturer med han & Myzan :) Det är ju inte så ofta man nu får ha han hemma...... Men skolorna slutar snart så då får jag ha han hemma hela sommaren...... Då kommer jag att köra han på viltspåret :)

Mitt underbara hjärta :)

Min underbara goa Myzan!! (Norrstjärnans Exxa) Föräldrarna är Norrstjärnans Axxa & Little Bloopers Stingo......

Myzan & Zingo i bustagen :)

APRIL 2012

25 April

Valparna har hunnit bli 16 dagar. Ögonen har öppnas och börjar bli fart i valplådorna 😀 Nästan alla valparna har nu fått namn. Har börja lägga in lite foton under F och G album..... Kommer mera bilder under veckan. Alla hanar är till salu och en tik från varje kull är också till salu.... 

17 April

Här har hänt en hel del sen jag skrev sist 😉 Annandag påsk på förmiddagen börja Betzy visa tecken att det skulle bli tillökning 🙂 En stund senare börja Axxa visa tecken att även hon skulle till att valpa..... Så vi fick två valpningar den dagen! Men Axxas valpar var snabbare ut än Betzys. Betzy valpade inte förän på eftermigddagen... Allt gick bra med valpningen. Båda tjejerna var så duktiga. Dom fick 4 valpar var, 2 hanar & 2 tikar vardera 😲 Allt är som det ska med både tikarna och valparna. Dom äter och växer fint och mammorna putsar och sköter dom så som tikarna ska 😎 Lite komiskt med Axxas valpning..... Hon föddes för 4 år sen på Annandag Påsk och nu har hon själv valpat på annandag påsken  I helgen var vi i Sundsvall på hundutställning både lördag och söndag med Zingo och Myzan..... Lördagen fick vi VG 😥 på våran stilige kille.....  Men på söndagens rasutställning så gick det betydligt bättre 😲 Han fick Exellent och CK 🤩 då var jag nöjd..... Kommer lägga ut bilder under veckan på valparna

Betzys valpar 1 vecka här på bilden....

Norrstjärnans Axxa födde 4 fina valpar på förmiddagen 9 April (Annandag Påsk)

Påskdagen 8 April

Promenerade ut till stugan i går em, med Zingo & Myzan. Bertil tog skotern och packningen, han är förkyld och har haft feber så vi har varit hemma några påskdager i stället för att åka ut till stugan... Axxa & Batzy är nu i dag 60.... Dom är parade exakt samma dagar så det ska bli spännande att se vem av dom som valpar först.... Är en konon fin påskdags morgon, Zingo väckte mig vid halv fem ville ut på pink tur. Så nu sitter jag här med kaffe och datorn. Ska sen ta en tur på isen med hundarna. Här är -11,5 klarblå himmel och solen är på väg upp 😀 Har gjort en brasa i kamin, det var bara 17,5 grad inne i stugan då vi vaknade. Ska grilla korv till hundarna då vi kommer tillbaka från promenaden.....

Sötaste Betzy-Rivjärnet Johansson i dag 59......

Dag 59. Har varit på tidig påskaftons morgon promenad på skaren. Lilla Betzy följer fortfarande med, man blir hungrig efter prommisen!

Här är Betzy i dag 56. Hon börjar bli riktigt riktigt stor...... Men väldigt pigg och allert, hänger ännu med på dagliga turen!!

Axxa är i dag 59...... Tror att hon har 2 eller 3 valpar!

Myzan tränar balansgång på alltanräcket i stugan....

MARS 2012

Lördag 17 Mars

Det är + grader om dagarna och snön smälter.... Det har varit mycket jobbande de sista veckorna. Hade gärna vilja vara ute med hundarna på isen i veckan då det har varit soligt men dock en hel del blåst.... Men man måste ju passa på och jobba då dom har jobb till en 😀 Det har varit 11-13 timmmars/dagar men jag trivs då det är mycke jobb 😀 även om jag skulle vilja vara ute med hundarna. Till veckan ser det ut som jag blir lite ledig iaf 😉. Hoppas då oxå på att jag ska hinna sy några hund halsband. Ska även försöka sy upp ett par nomeselar (på prov) till mina vuxna hundar. Har börja och sy hundhalsband även till andra att beställa då tid ges.... Ska försöka hinna göra en egen flik för halsbanden på hemsidan så man ser vad jag har för band och färger...... Betzys mage har blivit lite rundare🤩, en riktigt fin & go valpmage har hon 😎.Hoppas på att det ska bli nån 3-färgad valp ur hennes kull. Är inte helt säker på om fina Axxa är dräktig men jag börjar tro på det allt starkare 😉..... Finaste Zvinto 😘 har valpat i veckan nere i Stockholm hos sin uppfödare. Allt gick bra med valpningen och det blev 4 fina valpar.... När hennes valparna är 8 veckor (i maj) kommer vi åka ner för att hämta (hem) goa fina Zvinto. Det är även tänkt att en av hennes fina valpar ska få följa med och bo med oss....
😲😎🤩

Zingo & Betzy i vårsolen

Betzy sitter och njuter i solen vid stugan.......

Far & dotter ute vid stugan!

Myzan ute på isen en tidig morgon vid stugan!! Det är nog morgon tvättningen hon håller på med;)

Söndag 4 Mars

Förra lördagen var vi med vackraste Myzan (Norrstjärnans Exxa) på inoff.utställning i Boden. Arrangör Golden Retriverklubben Norrbotten med domare Per Lundström......
Av 32 valpar i hennes klass togs hon ut som BIS-VINNARE 😮 SÅ STOLT OCH GLAD man blev och när man dessutom är uppfödare till henne 😀 Betzy har vi nu konstatera att hon är dräktig och vi väntar nedkomst av valparna i vecka 11..... Har i går åkt ut till stugan med skotern för första gången i år..... För Myzan var det skoter premiär och hon var lika lugn och avkopplande som vanligt..... Dessuton blir lilla Myzan 6 månader i dag!!

Betzy har börja ligga så hära allt oftare nu när hon är dräktig..... Zingo ligger åh tar igen sig!!

Våran yngsta dotter "Myzan"....

Zingo tar igen sig framför kamin i stugan!!

Husse & Betzy.... Två av mina älsklingar ;)

Lilla Myzan blir 6 månader i dag (söndag 4 mars) På detta fotot påminner hon såååå om pappa Zingo ;)

Stiligaste killen...... (Zingo så klart)

Finaste Solo....

NORRSTJÄRNANS EXXA "Myzan" BIS1 28 februari i VALP1!! Dotter till LITTLE BLOOPERS STINGO - NORRSTJÄRNANS AXXA

Chefen ligger högt uppe så han har koll på allt.....

Axxa gumman...

Sötaste, goaste Myzan hjärtat.....

FEBRUARI 2012

12 Februari -12

Först så säger jag ett
JÄTTE STORT GRATTIS
till D-kullen som i dag blir 1år
🤩🤩 
Men oj vad tiden gått fort. Tycker att det var så nyligt då man låg och snusa med dom små knytena. Så har tiden runnit iväg och dom har blivit 1 år  Dex var hit på blixtvisit och visa upp sig i lördags. Såå fin, så fin han är go pojken 🤩
Här har det varit 25-36 grader kallt under ett par veckkor så kameran har inte varit med så många gånger på våra ute turer... Har höglöpande små tjejer här hemma. Så det har inte varit det lättaste för hundpojkarna..... Ska kolla upp så jag får gå några inoff. utställningar med Myzan under våren......

Axxa & Zingo..... Två av våra finaste hjärtan

Axxa gumman ligger i husses knä ;)

JANUARI 2012

Söndag 29 Januari

Här har inte hänt så mycket på dom här veckorna! Har trimmat Solo & Axxa så nu är dom riktigt fina i pälsen.... Lilla sockersöta Myzan skulle oxå behövas trimmas 😉.... Har varit med henne på inoff. utställning i Boden i går. Norrlabben var det som arrangera den.Det var en bra träning för henne att komma i ny miljö med så mycke hundar & alla människor som hon mer än gärna vill hälsa på & leka med! ! Hon gick riktigt bra i ringen 😮 och fick en fin kritik 🤩 Träffade ett par som har ett två trevliga Dansk-Svensk gårdshunds hanar som oxå var på utställningen (har träffat dom tidigare på en annan utställning) Är en aning förtjust i den rasen skulle så gärna vilja ha en, men jag har ett litet motstånd här hemma 🤨 för att få skaffa mig en 😥 Nå väl jag har ju mina russllar får väl vara nöjd med dom än så länge & det är jag 🙂.... Vi får väl se med tiden vad som blir.....
 😉🙂😀16 Januari 2012

Så har vi vänt på bladet och gått in i ett nytt år! Januari har varit snöigt & endel blåst men med härlig temperatur. Så för mig och hundarna har det varit många långa skogsturer pulsande på i snö. Men så härligt skönt tycker hundarna att det är.... Lilla Myzan har jag börjat handlerkurs det har varit en gång (den är på 6 ggr) och hon var riktigt duktig. Så nu får jag börja leta lite inoff utställningar så vi får lite träning. Petra & Solo har börjat skolan igen..... Lilla söta Zvinto är nu parad med Vitsuddens Tjatte 😎 så då är det bara och vänta å se om det blir småvalpar på Zoli-Dares kennel 🤩.I sån fall väntas nedkomst i slutet av vecka 11.

Så fin man kan va. Mitt hjärta!!!!!!

Dotter & far :)

Vad kan vara härligare när man är 4 månader än att få vara med sin underbara pappa & strosa på i snön en skön vinter dag!!

Härliga vintern!!

Våran underbara Myzan-Pyzan!!!

Zingo & Myzan....

Zingo spanar!!

Myzan pölsande på i djupsnön !!

Några bilder från en skogs tur med Zingo & Myzan!! På den här bilden är hon sååååå enormt lik moster Betzy ;)

GOTT SLUT & GOTT NYTT ÅR

Lördag 31 December 2011

Så går detta år mot sitt slut. Under det här året så har vi haft 2 fina valpkullar och en ny tik, Zoli-Dares Trick Or Treat "Zvinto" har det kommit till kenneln. Hon åkte i Oktober efter Sundsvalls utställningen ner till Zoli-Dares kennel för att när hon kommer i löp, vilket hon i dagarna har gjort 😉 kommer att paras och ha en valpkull med J SE UCH Vitsuddens Tjatte. Ska bli spännande att se vad hon kommer att tillföra kenneln.... Har sparat en tikvalp "Myzan" från våran höstkull.... Har sålt en hane från våran vinter kull men har avelsrätten på han. "Dex" är en släthårig kille..... När våra tikar kommer i löpen så kommer dom att paras. Hoppas på ett fint kennel 2012 år!!

Kom en julhälsning från Norrstjärnans Dextrosol och hans matte & husse :) tack Tuula för fotot!

JULAFTON!!!

SE SÅ STILIG & FIN JAG ÄR!!

Myzan & Bertil !!

Goaste hjärtat Zingo!!

Zingo i snöpulsning!!

Little Bloopers Stingo spanar....

Myzan i snön :)

MYZAN & MY HAR MORGON MYS PÅ 2a ADVENT :)

MYZAN FÖRSÖKER HÅLLA SAMMA FART SOM PAPPA ZINGO....

NORRSTJÄRNANS EZZET "Ebba" & CHILLI

SOCKER SÖTA LILL FLICKAN "Myzan" PÅ SIN FÖRSTA SKOGS PROMMENAD!!

STILIGA JAG. LITTLE BLOOPERS STINGO

NORRSTJÄRNANS BOZZ!!

NORRSTJÄRNANS ELVIZ & EXXA. När vi var och hälsa på Elviz & Bozz i Vitå!

NORRSTJÄRNANS EZZET "Ebba" & CHILLI Så mysigt & tryggt att ligga tätt intill "stora syster" Tack Robert för fotot

20 November 2011

ETT JÄTTE STORT
GRATTIS 

ELISABET VIKSTRÖM & NORRSTJÄRNANS CHIVAS
som blev bästa vuxna jrt hanen på Norrbottens vackraste hund 12/11, Luleå och blev BIM

Annars har det inte hänt nå speciellt den sista veckan. Har varit till Miranda så Myzan & Elviz fick busa i några timmar. Medans jag trimmade Bozz.... Myzan var helt slut och sov i några timmar då vi kom hem  Vi åkte ut till stugan på lördag på dagen efter jag slutat jobbet. Kanon fint medans solen var framme. Is på vissa ställen under båt turen. När vi kom till stugan var det -1,9 grader & INNE i stugan var det -0,5 grader brrrr😮 Det var bara att börja elda i kaminen för att få värmt upp stugan. Hundarna hade det skönt att få springa fritt  Julgardinerna, julstjärnorna och advents ljusstaken kom på plats i stugan  Sen är det bara lite annat små pynt som sak göras 🙂På söndag hade det lagt is över hela sjön när vi skulle hem. Isen var mellan 4-10 cm tjock och - 7 grader..... 🙃Tur att vi har en stor isbrytare till båt 🙃 Har varit och skjutsa Petra & Solo till bussen, så dom är på väg till Öjebyn för en ny skolvecka 😎


SOLO NJUTER I SOLEN UNDER BÅTTUREN UT TILL STUGAN!!


Söndag 6 November

Under veckan har valparna flyttat till sina familjer. Det blev lite tomt utan alla valparna, som busade och höll igång en om dagarna:) Nu har lilla Exxa som jag kommer kalla för "Myzan" blivit ensam. Solo är så duktig som "lekfarbror" till henne. Fredag var jag och tända på gravarna. Det var så fint när man såg alla lykterna som var tända på gravarna! På lördag åkte vi ut med båten till stugan. Zingo,Solo & Myzan fick följa med. Det var första gången som Myzan åket båt & var till stugan. Det har gått såååå fint. Hundarna kan springa ut & in precis som dom vill 😀 I kväll kommer Solo flytta till Piteå med Petra. Han ska börja skolan 🙃 där med Petra 😉. (Petra går hundgymnasiet i Öjebyn,Piteå) Nu efter höstlovet så ska dom ha med sig hund och hon har valt att ha Solo som arbets hund på skolan... Det börjar bli lite tomt här på hundfronten. I oktober flyttade söta Zvinto ner till Annika, där hon kommer att paras för att ha en valpkull hos henne ska bli spännande att se vad hon kommer ge. Sen har valparna flyttat under veckan och nu ska Solo flytta. Nå vi får ju ha Solo hemma hos på helgerna iaf, men till nästa höst då hon kommer att ha lägenhet så blir han permanent i Öjebyn.... Nå väl det är ju ett bra tag till dess  Det är mycket som kommer hända till nästa höst.... Lilla fina Zvinto har blivit 2 år i dag 🤩 Hon börjar bli stora damen 😉😲

Zingo & Myzan framför brasan i stugan Allahelgona helgen!!
Måndag 24 Oktober

Valparna har nu hunnit bli 7 veckor. Är avmaskade med 2a kuren. Till helgen får dom den 3e avmaskningen. Det är mk bus mellan valparna. Dom har varje dag varit ute en stund. Dom tycker att det är spännande :) Har lagt upp lite nya bilder på dom under valpalbumet E kullen. Det är bara goa, mysiga Elviz som inte är bokad. Han är en trevlig & fin kille.


Fredag 14 Oktober

Nu har - graderna börja komma om nätterna. Fina soliga dagar. Har varit förra helgen i Sundsvall på INT hund utställning. Med mig hade jag Zingo,Zvinto & Solo.Det gick bra för dom och dom  fick jätte fina kritiker alla tre 😀 Kritiken finns under var hunds mapp...
Tre av valparna är nu bokade. Kvar finns den goa, mysiga killen Elviz 😎 Det är en jämn och fin valpkull. Ska lägga ut några nya bilder på småttingarna där dom är 5 veckor 🤩


Söndag 2 Oktober 2011

Valparna har nu hunnit bli 4 veckor. I torsdags fick dom börja smaka på köttfärs. Dom får det en gång om dagen nu i början. Det är väl upppskattad av dom  Första kloklippningen är gjord i veckan på dom, likaså avmaskningen!! Solo får komma upp till valparna under valpmammans uppsikt 😲 Han är sååå fin med dom putsar & städar i dom 🤩 Nu är det äntligen bestämt nanm på dom 🙃 Petra har döpt den ena tiken & Betril  hanen 😉 Dom är riktigt stadiga på benen och färdas fort fram.... Det börjar bli mycket bus & kiv mellan dom 😲 "Pratar" mycket gör dom när dom busar.... Det har dom nog fått av sin pappa 🙃 Tanken är att spara en tik från denna kull 😲
🤩