Lite info om vad som händer

Norrstjärnans Lippo "Lex" och hans matte Wiktoria Einarsson, Vännäs gick ett öppenklass viltspår med 1a pris 31 oktober. Ni är så super duktiga. Dom tränar även Nose work och har planer att börja tävla i det också.
SE UCH FI UCH Norrstjärnans Indra BIR - Norrstjärnans Kirre BIM på Terrier utställningen i Baggböle Oktober 2016
SE UCH FI UCH "Tåbbe" 4e bästa hane på Terrier utställningen i Baggböle Okt - 16
SE UCH FI UCH Nstj Indra bästa tik BIR Lilla söta Nstj Mizzy bästa valp HP, BIR & Valp BIS-4 på Terrier utställningen i Baggböle Oktober 2016 dom var så här glada så dom räckte ut tungorna när jag skull fota
Kirre bästa hanen med CERT & BIM på Terrier utställningen i Baggböle.
Valparna 19 dagar gamla Ninja, Nellie & Nicka Nyfiken
Valp mamman kopplar av

Torsdag 13 oktober

Nu är dom här Tiili & Jaakkos valpar. Det blev 1 hane & 2 tikar och alla ser ut att bli trefärgade. Dom var jämna i födelse vikten, 218, 218 & 219 gr. Tiili är så duktig valp mamma, lugn och fin.

 

 

I Oulu i september fick vi på Uppfödar gruppen HP & 1a pris, stannade dock inte till finalen utan åkte hemåt då jag skulle på 40-års kalas på kvällen....
INDRA fick CERT, BIM och blev FINSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION i Oulu i september..... Så lycklig jag var, denna tjej ligger mig sååå oerhört varmt om mitt hjärta.
KIRRE 2a bästa hane med CERT i Oulu i september
BÄSTA Mizzy hjärtat en fin september dag
Finaste Solo pojken en september dag

 

Söndag 2 Oktober

Här har hänt MYCKET sen jag uppdaterade hemsidan, tyvärr så är jag liiiite slarvig med det i bland. Nu är det viltspår som gäller på all min lediga tid och det är sååå himla kul att se hur duktigt hundarna spårar. Har varit för ett par veckor sen till Piteå för ett par veckor sen och gått anlags prov och Kirre klarade det. Tåbbe har också avklarat anlags provet och klarade det för ett par dagar sen. Har tänkt försöka hinna med och få göra något öppenklass viltspårs prov med nån av hundarna. Men då jag jobbar under veckorna så hinner jag inte träna mera än på helgerna och det är ju även då som jag bara har möjlighet att göra proven. Så det är tyvärr lite svårt att få hinna med och göra så många prov som jag skulle vilja..... men men jag får hoppas på att hösten blir mycket LÅÅÅÅNG så kan det bli fler spår och prov.

Tiili hjärtat väntar valpar och såååå jag har längtat på att få en kull med trefärgade valpar ( förhoppningsvis ska det väl bli det då hon är parad med en trefärgad kille ) Hanen som vi parat med finns i Finland och med linjer från Italien, hoppas på att dom ska komplettera varandras brister och fördelar bra. Vi kommer att spara en valp men hoppas på att hitta en bra fodervärd till den för just nu har vi ingen möjlighet att kunna ha en till hund hemma. Är det någon aktiv en som skulle vara intresserad av att vara halv/hel fodervärd så är ni välkommen att ta kontakt med mig så berättar jag mer runt omkring vad det innebär att vara halv/hel fodervärd....

Vi söker ett bra och varaktigt hem till vuxen hane, han vill gärna vara ensam hund med går fint ihop med tik men inte hane. Så OM det är någon som skulle vara intresserad, hör gärna av er så berättar jag mer om han och ni är välkommen att komma och hälsa på....

Tiilis mage har börja växa den sista tiden så nu börjar det bli spännande vad som döljer sig där inne
Om allt går som det ska så har vi smått i valp lådan i mitten av oktober och såååå jag LÄNGTAT efter den här kullen...

 

Lördag 18 juni 

3 juni gick Norrstjärnans Kirre BPH i Öjebyn på Grans. Så härlig kille vi har i han. Sen har vi varit några gånger på gryt träning i Myckle och SE UCH Norrstjärnans Fixxa och SE UCH FI UCH Zoli-Dares Dazzling Daffodil "ROZZ" har klarat GA-provet ( grytanlags prov ) med kvalite1. Så stolt jag är över dom och hur duktiga dom varit på dom 3 träningarna som vi varit på, för att sen klara provet + att Rozz även gjorde gryt apporterings provet och klarade det galant..... Vi har även hunnit vara på utställning 11 juni i Drängsmark för Övre Norrlands Terrier klubb. Där var hundarna så duktiga, våran Norrstjärnans Kirre blev bästa jr med CERT, BIR och lilla söta Norrstjärnas Mizzy blev bästa valp i valpklass1 med HP, BIR sen blev hon BIS-2. Dom andra hundarna som vi ställde skötte sig också fint och fick fina kritiker.  

 

 

Tåbbe, Kirre & Mizzy busar. Fixxa ligger och tuggar på sina tuggben undertiden.....

27 mars

 

Är i stugan med alla hundar, lite små kruxigt då vi har en tik som är i slutet av höglöpen men det går bra fast man får trixa lite. Maxxa har flyttat till sin familj till påsk. Nästa helg kommer familjen som har tingat hanen MR Maxx så då finns bara Mixxa kvar att tinga, en fin liten tikvalp.   

En mycket trött Mizzy efter två dagar i stugan
Tiili
Tiili & Tåbbe
Indra & Mizzy

14 Mars

Här har hänt lite nu första delen av året. Fixxa födde 4 valpar 27 januari så dom är nu nästan 7 veckor. Allt går bara bra med dom och dom äter nu valpfoder, köttfärs och ägggula. Så dom växer och utvecklas ja tiden går alldelens för fort känns det som.

Det finns 2 tikvalpar att tinga, den ena säljs till reducerat pris pga ett litet skönhets fel ( ej för avel el. utställning ) tror hon skulle passa perfect till agility.

Våran underbara kille Norrstjärnans Kirre har varit på liten kort semester på 2½ vecka i Skellefteå , hos Jessica som har en valp av oss från en tidigare kull. Då han var där så var dom och ögonlysa, patella kontrollera & HD-röntga han och ALLT var BRA!!! Så nu har även han hälsokontrollerats.....

 

Norrstjärnans Kirre 15 månader
En lycklig Nelly på besök hos valparna
Fixxa med sina småttingar
Mamma Fixxa & pappa Tåbbe med småttingarna
Pappa Tåbbe bekantar sig med valparna